...σελίδες της "Εφημερίδας online".... κάνουμε ένα διάλειμμα και πάμε για ένα διαρκή Αγώνα για τη Δημοκρατία και τα δικαιώματα των πολιτών που σήμερα καταπατώνται βάναυσα...

Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2011

Ψάχνει στα σκουπίδια ξαδέλφη του Ωνάση, σύμφωνα με ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας Bild
Bild: Συνδέθηκε εξ αγχιστείας με μία από τις πλουσιότερες δυναστείες του κόσμου. Κι όμως, σύμφωνα με ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας Bild, η 90χρονη Όλγα Ωνάση βιώνει αυτήν την περίοδο με τον χειρότερο τρόπο τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα
Συνδέθηκε εξ αγχιστείας με μία από τις πλουσιότερες δυναστείες του κόσμου. Κι όμως, σύμφωνα με ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας Bild, η 90χρονη Όλγα Ωνάση βιώνει αυτήν την περίοδο με τον χειρότερο τρόπο τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, ζώντας σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας.

Για του λόγου το αληθές, η εφημερίδα παραθέτει, μάλιστα, φωτογραφίες της 90χρονης γυναίκας να ψάχνει χρήσιμα πράγματα στα... σκουπίδια.
Ο ρεπόρτερ της Bild συνάντησε την ηλικιωμένη γυναίκα σε συσσίτιο εκκλησίας, στην Αθήνα, αφού η σύνταξη των 300 ευρώ που παίρνει από το ελληνικό κράτος δεν μπορεί να καλύψει βασικές ανάγκες της.
«Δεν παίρνω πλέον τίποτε από την οικογένεια. Επιβιώνω χάρη σε μία σύνταξη και μόνο, η οποία μειώθηκε στα 300 ευρώ. Δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που έχει συμβεί στην Ελλάδα», εξομολογείται η 90χρονη σε δημοσιογράφο της εφημερίδας.
Η Όλγα Ωνάση υπήρξε σύζυγος του Γεωργίου Ωνάση, εξαδέλφου του Αριστοτέλη, και, όπως επισημαίνει η Bild, παρά την κατάσταση που βιώνει, παραμένει μία κομψή γυναίκα.

_______________________________
*από την:"Η" Online 21/10 11:29
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12333&subid=2&pubid=112391246

Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2011

Teranga σημαίνει καλωσόρισμα, φιλοξενία στη γλώσσα που μιλούν στη Σενεγάλη...


THE BUZZ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΙΟΣΚΟΥΡΙΔΗΣ

African Beat

Teranga σημαίνει καλωσόρισμα, φιλοξενία στα wolof, τη γλώσσα που μιλούν οι περισσότεροι στη Σενεγάλη. Teranga Beat είναι το νέο μουσικό label του Αδαμάντιου Καφετζή, που θα προτείνει στο αθηναϊκό κοινό τον καλό αφρικανικό ήχο.
African Beat
Ο Αδαμάντιος Καφετζής μιλά για τη συλλογή δίσκων του.
Πως κόλλησες με την αφρικανική μουσική;
Στις αρχές της δεκαετίας του '90, έκανα παρέα με Αιθίοπες και άκουγα τη μουσική τους στα σπίτια τους και στα εστιατόρια που πήγαινα. Στη συνέχεια, ήρθα σε επαφή και με τη μουσική άλλων χώρων από τα κλαμπ των Αφρικανών στην Αθήνα. Μου φαινόταν μια μουσική πολύ πλήρης, πολύ ολοκληρωμένη, έτσι, σιγά σιγά άρχισα να ψάχνομαι και να αγοράζω δίσκους. Πάρα πολύ δύσκολα τότε, αφού στην Ελλάδα δεν υπήρχε τίποτα. Τα πράγματα άλλαξαν για μένα το 2003, όταν επισκέφτηκα για πρώτη φορά τη Σενεγάλη και άρχισα ν' αγοράζω μεγάλες ποσότητες.
Από ποιες χώρες συλλέγεις και γιατί;
Κυρίως από χώρες της Δυτικής Αφρικής, Σενεγάλη, Γκάμπια, Μαλί, Γουινέα Μπισσάου, Γουινέα, Μπενίν, Μπουρκίνα Φάσο, Τόγκο, Νιγηρία, Γκάνα... Είναι οι χώρες που πάρα πολύ σπάνια θα ακούσεις έναν κακό δίσκο του με μόνο ένα καλό κομμάτι.
Πόσους δίσκους έχεις και από ποιες χώρες είναι οι περισσότεροι;
Πρέπει να είναι γύρω στους 2.000. Οι περισσότεροι είναι από Σενεγάλη, Μαλί, αλλά αυτές οι χώρες δεν είχαν μεγάλη δισκογραφία. Για παράδειγμα, η Γκάμπια δεν πρέπει να έχει πάνω από 10 δίσκους.
Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της αφρικανικής μουσικής που συλλέγεις;
Μεγάλες μπάντες, 10-13 άτομα, με πολλά πνευστά και φυσικά κρουστά.
Πιστεύεις ότι υπάρχει κοινό στην Ελλάδα γι' αυτόν τον ήχο; Σε τρομάζει καθόλου η κρίση;
Η κρίση δεν με τρομάζει, γιατί απευθύνομαι κυρίως στην παγκόσμια αγορά, αλλά δεν ξέρω αν η κρίση θα επηρεάσει την αγορά της μουσικής. Πιστεύω πως υπάρχει κοινό για καλή μουσική. Η Ελλάδα, όμως, είναι μικρή αγορά και, ακόμα χειρότερα, στους Έλληνες δεν αρέσει να ξοδεύουν λεφτά για τη μουσική. Υπάρχει πολλή πειρατεία, πολύς κόσμος απαιτεί να μπαίνει τζάμπα στις συναυλίες, αλλά δεν νομίζω πως θα τους άρεσε να δουλεύουν τζάμπα ή κάποιος να τους κλέβει αυτό που δημιουργούν.

Το top 10 δίσκων του Αδαμάντιου Καφετζή:
LES AMBASSADEURS INTERNATIONAUX - MANDJOU
LE SAHEL - BAMBA
GUELEWAR - TASITO
LE DIAMONO - BITAA BAANE
NUMBER ON DE DAKAR - YORO KERY GORO
SWEET TALKS - KUSUM BEAT
IFANG BONDI - SARABA
SUPER BOIRO BAND - EN SUPER FORME
RAIL BAND - SOUNDIATA
SUPER MAMA DJOMBO - FESTIVAL

*από το:

Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2011

Η απελευθέρωση της Αθήνας σαν Σαν σήμερα στις 12 Οκτώβρη 1944 από τους Γερμανοφασίστες


Εικόνες απ' το μέλλον (Βίντεο)

Σαν σήμερα στις 12 Οκτώβρη 1944 οι Γερμανοφασίστες αναγκάζονται κάτω από την πίεση της πάλης του λαού να εγκαταλείψουν την Αθήνα. Το ΕΑΜ και ο ΕΛΑΣ γίνονται κυρίαρχοι της πόλης. Η απελευθέρωση της Αθήνας και όλης της χώρας έγινε από τις ένοπλες λαϊκές δυνάμεις, παρά τις πολύπλευρες τρικλοποδιές των καθοδηγούμενων έξωθεν προδοτών και των Αγγλων "συμμάχων" μας.

Αυτή η επέτειος έδωσε το ερέθισμα στους συντελεστές της ραδιοφωνικής εκπομπής «Ελληνοφρένεια» να μας μεταφέρουν εικόνες απ’ το μέλλον κάτι που μας άρεσε πολύ γ’ αυτό τις φτιάξαμε σε βίντεο και αγωνιζόμαστε όσα πιο γρήγορα γίνεται όσα περιγράφονται να υλοποιηθούν.

Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2011

Ο πρώτος ραδιοφωνικός σταθμός εξέπεμψε στη Θεσσαλονίκη με ιδιωτική πρωτοβουλία από το ραδιοηλεκτρολόγο Χρίστο Τσιγγιρίδη το 1926...
Το ραδιόφωνο στην Ελλάδα.............

Στην Ελλάδα ήδη από το 1923 άρχισε μια προσπάθεια εγκατά-στασης ραδιοφωνικού πομπού. Οι πειραματισμοί κράτησαν αρκετά χρόνια. Ο πρώτος ραδιοφωνικός σταθμός εξέπεμψε στη Θεσσαλονίκη με ιδιωτική πρωτοβουλία από το ραδιοηλεκτρολόγο Χρίστο Τσιγγιρίδη το 1926 και 20 ολόκληρα χρόνια λειτούρ-γησε στην πόλη, μεταδίδοντας τακτικά εκπομπή-εκπομπές.
Ο πρώτος όμως εθνικός ραδιο-φωνικός σταθμός ιδρύθηκε και λειτούργησε στην περιοχή των Αθηνών, αφού στις 25 Μαρτίου του 1938 εγκαινιάστηκε από τον τότε βασιλιά Γεώργιο Β΄, ενώ το 1945 ιδρύθηκε το Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας (Ε.Ι.Ρ.) που ανέλαβε την ευθύνη λειτουργίας του σταθμού. Αμέσως μετά την απελευθέρωση άρχισαν να ιδρύονται κι άλλοι σταθμοί σε διάφορες πόλεις της χώρας που υπάγονταν στη δικαιοδοσία του Ε.Ι.Ρ., καθώς και πολλοί στρατιωτικοί σταθμοί, υπό τη δικαιοδοσία των ενόπλων δυνάμεων (ΥΕΝΕΔ). Από τα τέλη της δεκαετίας του '70, αρχικά η μπάντα των μεσαίων και στη συνέχεια η ζώνη των FM κατακλύζεται από εκατοντάδες ερασιτέχνες (οι επονομαζόμενοι και "πειρατές"), που εκπέμπουν πολυποίκιλα προγράμματα, αμφισβητώντας ανοιχτά το ραδιοφωνικό μονοπώλιο της κρατικής ραδιοφωνίας. Ραδιοσταθμό κατασκεύασαν, επίσης, οι φοιτητές του ΕΜΠ κατά τη διάρκεια της εξέγερσης του Πολυτεχνείου κατά της Χούντας το 1973.

* * * * * * * * * * * * * * *


Ιστορία του ραδιοφώνου

Γύρω στα 1873 ο Μαξουέλ πρότεινε τη θεωρία του ηλεκτρομαγνητισμού. Τα ραδιοκύματά του δεν μετέδιδαν φωνή αλλά σήματα μορς. Ήταν τα Χριστούγεννα του 1906 στη Νέα Υόρκη, όταν ο Fassenden μετέδωσε για πρώτη φορά φωνή και μουσική. Αργότερα ήρθε ο De Forest, για να ανακαλύψει το πρώιμο ραδιόφωνο, τη Λυχνία, η οποία ήταν η μόνη μορφή ραδιοφώνου για τα επόμενα 50-60 χρόνια. Μέχρι το Α´ Παγκόσμιο πόλεμο το ραδιόφωνο είναι ένα μέσο χρησιμοποιούμενο σε ερασιτεχνική βάση και δεν είναι καθόλου ανεπτυγμένο ή διαδεδομένο.
Σταθμό για την Ιστορία του ραδιοφώνου αποτελεί η έμπνευση ενός Αμερικάνου, του Frank Conrad, o οποίος εργαζόταν ως μηχανικός και ερασιτεχνικά ασχολείτο με το ραδιόφωνο και τον αθλητισμό. Ο Conrad τυχαία βγήκε στον αέρα με το ραδιόφωνο, για να μεταδώσει τα αποτελέσματα των αγώνων. Απέκτησε φανατικό κοινό. Στις 20 Νοεμβρίου 1920 λειτούργησε ο πρώτος ραδιοφωνικός σταθμός, ο K.D.K.A. που λειτουργεί ακόμη και σήμερα. Το 1926 έχουμε την παραγωγή ενός δέκτη αρκετά εύχρηστου, ποιοτικού και φθηνού. Από τότε το ραδιόφωνο κατακτά ένα πολύ ευρύ κοινό. 
Στα τέλη της δεκαετίας του ’40 με αρχές της δεκαετίας του ’50 το ραδιόφωνο αποκτά ένα νέο ανταγωνιστή, την τηλεόραση η οποία έχει στα χέρια της ένα πολύ δυνατό όπλο έναντι του ραδιόφωνου, την εικόνα . 
Με την εισαγωγή του τρανζίστορ, που είναι ένας ημιαγωγός σε στερεή κατάσταση, στον οποίο δηλαδή δεν χρειάζεται η τυπική γυάλινη αμπούλα σε κενό της παλαιάς λυχνία, οι διαστάσεις των δεκτών βαθμιαία μειωθήκαν, ώσπου έφτασαν τα τελευταία χρονιά σε διαστάσεις πραγματικά έκπληκτες. Μια επίσης μεγάλη πρόοδος στην ελάττωση του όγκου και την πολυπλευρικότητα του ραδιοφωνικού δέκτη επιτεύχθηκε με την εισαγωγή της τροφοδότησής του με μπαταρίες. Για λήψη πραγματικά υψηλής πιστότητας υπάρχουν στερεοφωνικοί δέκτες που συνδέονται με ενισχυμένα και μεγάφωνα σε μία εγκατάσταση υψηλής πιστότητας (Hi-Fi;).Το συμβατικό ραδιόφωνο περιλαμβάνει δύο κατηγορίες συχνοτήτων, τα ΑΜ και τα FM. Στις συχνότητες αυτές χρησιμοποιούνται συγκεκριμένα μήκη κύματος ανάλογα με το σκοπό (π.χ. εμπορικά ραδιόφωνα εκπέμπουν στις συχνότητες FM 88-108.

http://topaliatzidiko.blogspot.com/2009/10/blog-post_1919.html

μπου...χα....χα!!!